Üzüm çekirdeği ekstresi kozmetik, gıda ve hayvan yemlerinde çeşitli kullanım alanlarına sahiptir.

Kozmetik:
Üzüm çekirdeği ekstresi, cildi serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korumaya yardımcı olan antioksidan özellikleri nedeniyle cilt bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılır. Ayrıca cildin elastikiyetini ve sıkılığını artırmaya da yardımcı olabilir. Üzüm çekirdeği ekstresi bazen saçı güçlendirmeye ve genel sağlığını iyileştirmeye yardımcı olmak için saç bakım ürünlerine eklenir.

Gıda:
Üzüm çekirdeği ekstresi, antioksidan özellikleri nedeniyle bazen besin takviyesi olarak kullanılır. Vücuttaki oksidatif strese ve iltihaplanmaya karşı korunmaya yardımcı olabilir. Üzüm çekirdeği ekstresi bazen antimikrobiyal özelliklerinden dolayı doğal bir koruyucu olarak gıda ürünlerine eklenir. Üzüm çekirdeği ekstresi bazen şarap üretiminde, şaraptaki safsızlıkların giderilmesine yardımcı olmak için bir inceltici madde olarak kullanılır.

Hayvan yemi:
Üzüm çekirdeği ekstraktı bazen hayvan yemlerine doğal bir antioksidan ve koruyucu olarak eklenir. Ayrıca bağışıklık sistemi fonksiyonu ve sindirim sağlığı da dahil olmak üzere hayvanların genel sağlık ve refahını iyileştirmeye yardımcı olabilir. Üzüm çekirdeği ekstraktının kullanım alanlarının belirli ürüne ve kullanım amacına bağlı olarak değişebileceğini ve potansiyel faydalarını ve risklerini tam olarak anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu belirtmek gerekir.

Üzüm Çekirdeği Ekstresi, Gliserin, Aqua, Potasyum Sorbat, Sodyum Benzoat

Güney Avrupa ve Batı Asya'ya özgü olan bitki, günümüzde dünyanın tüm ılıman bölgelerinde yetiştirilmektedir. Dünyanın en tanınmış bitkilerinden biridir ve yüzyıllar boyunca yabani formundan çok sayıda çeşidi yetiştirilmiştir. Özellikle sofralık üzüm üretimi, şarap ve likör yapımı nedeniyle büyük bir ticari öneme sahiptir. Üzüm ayrıca meyve suyu, reçel ve kuru üzüm ve üzüm çekirdeği yağı gibi diğer gıda ürünlerinin yapımında da kullanılmaktadır. Vitis vinifera, yeryüzünde var olan en eski uygarlıkların zamanından beri en yaygın olarak kullanılan türlerden biridir. M.Ö. 2400 yıllarına tarihlenen Mısır hiyerogliflerinde ve İncil'deki bazı ayetlerde üzüm bağlarından ve şaraptan bahsedilmektedir. Hipokrat, Theophrastus, Galen, Dioscorides ve Pliny şarabın tıbbi özelliklerinden bahsetmiştir. Kırmızı şarabı tonik ve büzücü olarak, beyaz şarabı ise idrar söktürücü olarak tavsiye etmişlerdir. Üzüm çekirdeğinden elde edilen yağ, diyet tamamlayıcı olarak kullanılır. Güney Afrika'da üzüm çekirdeği yağı müshil, antiasit, kolagog ve yara iyileştirici ilaç olarak kullanılır.